Barion Pixel

DK: A Fideszes többségű Somogy megyei Közgyűlés megadályozta Kolber István előterjesztésének tárgyalását

2016.04.14.

Kolber_István_201404

A Somogy megyei Közgyűlés Fidesz-es többsége a mai ülésén megakadályozta, hogy a közgyűlés napirendre  tűzze a kaposvári gumiabroncs-feldolgozó  ügyét, amelyet a DK megyei közgyűlési képviselője Kolber  István terjesztett elő.

Kaposvár város közgyűlése a lakosság tájékoztatása nélkül, néhány napon belül döntött a kaposvári gumiabroncs üzem létesítéséről. Ez az elképzelés az elmúlt hónapokban Százhalombattán már megbukott. A beruházás számtalan környezetvédelmi és egészségügyi  kockázatot hordoz. A bejelentés hatására Kaposváron és környékén tiltakozó hullám indult el. A beruházás Taszár, Kaposhomok, Sántos, Szentbalázs és más településeket is érint, hiszen a közelükben valósul meg.

A Somogy megyei Közgyűlés mai ülésére benyújtott DK-s előterjesztés azt javasolta, hogy szólítsák fel Kaposvár polgármesterét, hogy vagy vásárolják vissza a Homatech Recycling Zrt részére a beruházás céljára eladott építési területet, vagy írjanak ki helyi népszavazást. A beruházót pedig kérte, hogy  tekintettel a beruházás előkészítetlenségére és  a lakossági ellenállásra álljon el a beruházástól.

A Fidesz-es többség nem támogatta az előterjesztés napirendre vételét és megvitatását, ezzel védelembe vette az elfogadhatatlan beruházást.

A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést kezdett. Az elmúlt három napban több mint ötszázan írták alá a tiltakozási íveket. Az elkövetkezendő időszakban a DK tovább gyűjti az aláírásokat, s egyéb tiltakozó akciókba is kezd, amennyiben megindulna a beruházás.

Kolber István

megyei képviselő

Demokratikus Koalíció

RSS