2016.04.10.
IMG_8076 DK: Szabadlábra helyezték a vád szerint a volt szeretőjét lúggal leöntő orvost - Mikola István állíttathatta le az unokaöccse elleni nyomozást? A Népszabadság közölt részletes cikket arról az ügyről, amelyben egy orvos a vád szerint megtámadta volt szeretőjét, megkötözte, majd miután altatóinjekciót adott be neki, lúgot öntött a hölgy nemi szervére. A nyomozásban számos bizonyítékra derült fény, ráadásul az orvos a hazugságvizsgálaton is megbukott. A Legfőbb Ügyészség mégis úgy döntött, hogy megszünteti a nyomozást és szabadon engedi az orvost. A sértett a Népszabadságnak adott nyilatkozatában azt feszegeti, hogy a nyomozás megszüntetése mögött az orvos jó politikai kapcsolatai állhattak. Több, mint nyugtalanító, hogy a szabadon engedett orvos Mikola István, az első Orbán-kormány egészségügyi miniszterének unokaöccse. A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Polt Péter legfőbb ügyészhez az ügyben. A DK tudni akarja, hogy adott-e utasítást Mikola István vagy más magas rangú fideszes politikus az ügyészségnek arra vonatkozóan, hogy le kell állítani a fideszes rokon elleni nyomozást. A DK azt is tudni akarja, hogy az ügyészség miért hallgatta el a hazugságvizsgálat eredményét a nyomozást megszüntető határozatában. A DK szerint ijesztő, hogy a Fideszt az elmúlt 6 évben számos korrupciógyanús ügyből kimosdató legfőbb ügyész esetében felmerülhet a gyanú, hogy más bűnöket is elnéz egykori párttársainak.   Varju László alelnök DK