Aláírásgyűjtéssel tiltakozunk a kaposvári gumifeldolgozó ellen!

2016.04.09.
sokak_plazma_kék DK: Aláírásgyűjtéssel tiltakozunk a kaposvári gumifeldolgozó ellen! A tegnapi, viharosra sikerült rendkívüli közgyűlésen a fideszes képviselők megszavazták azt az adásvételi szerződést, amellyel a város a kaposvári keleti ipari parkban található 8 hektáros területet odaadja Csányi Sándor cégének, hogy az gumifeldolgozó üzemet létesítsen. Szita Károly és a fideszes városvezetés úgy döntött, hogy az ingatlaneladásból származó 122 millió forint egyszeri bevételért és a 100 millió forint iparűzési adóért megéri kockára tenni a kaposváriak egészségét. Most már legalább tudjuk, hogy a kaposváriak egészsége kevesebbet ér Szita szemében, mint 222 millió forint. Nyilvánvaló, hogy ha nem állna fenn annak a kockázata, hogy a későbbiekben akár rákos megbetegedésekhez is vezethet a városba tervezett gumihulladék-feldolgozó, akkor a városvezetés nem a kaposváriak megkérdezése nélkül hozta volna meg a döntését. Nem véletlenül döntöttek úgy a százhalombattaiak sem, hogy nem kérnek gumifeldolgozót az otthonaik közelébe. A Demokratikus Koalíció szerint a kaposváriak egészsége nem eladó! A DK ezért aláírásgyűjtésbe kezd a gumifeldolgozó ellen, amelyhez várja a többi ellenzéki csatlakozását is. A fideszes kevesek országában a kevesek oldalán a hatalomból profit lesz, a sokak oldalán pedig az otthonokból légszennyezett, veszélyes élőhely. A DK azt a Sokak Magyarországát építené fel, ahol a kevesek nem hozhatnak döntést a sokakról azok megkérdezése nélkül. DK sajtóiroda