Most mosdathatják ki a Fideszt a Quaestor-ügyből

2016.04.08.
IMG_8076 DK: Az ügyészség hiányos vádiratot készített a törvényszék szerint – Most mosdathatják ki a Fideszt a Quaestor-ügyből A Fővárosi Törvényszék hiánypótlásra szólította fel az ügyészséget, mert hiányosnak tartja a Quaestor-botrány vádiratát. Ibolya Tibor fővárosi főügyész a felszólítás ellenére azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy az ügyészség nem fogja kiegészíteni a vádiratot. Ibolya Tibor volt az a főügyész, aki a Quaestor-botrány kapcsán eddig is csak a fideszes brókerek 2010 előtti dolgairól szeretett beszélni. Nem meglepő, hogy a törvényszék elégedetlen azzal az ügyésszel, akit nem érdekel, hogy miért engedélyezte Matolcsy György jegybankelnök a Quaestor kötvénykibocsájtását, akit nem érdeklik Szijjártó Péter és a letartóztatott Tarsoly Csaba közös ügyei, aki megfeledkezett a brókerbotrányban közpénzt elveszítő Fazekas Sándorról, és aki azt sem tartja érdekesnek, hogy Orbán Viktor bennfentes információval élhetett vissza, amikor kivetette a minisztériumi pénzeket a fideszes brókercégből. A Demokratikus Koalíció szerint az, hogy a törvényszék szerint hiányos az ügyészség vádirata, azt jelenti: most mosdathatják ki a Fideszt a Quaestor-ügyből. A DK el tudja képzelni a fideszes ügyészségen megszületett vádiratot. A DK szerint a kormányváltás után ki kell söpörni a fideszes pártkatonákat az ügyészségről, hogy a Sokak Magyarországán felelősségre vonhatóak legyenek a brókerbotrány fideszes felelősei. Ami késik, nem múlik. Varju László Alelnök Demokratikus Koalíció