A DK facsemetéket ültetett a Városligetben

2016.04.05.
IMG_5928 A DK facsemetéket ültetett a Városligetben Az Orbán-kormány városligeti ámokfutása következtében úgy szaporodnak a kidöntött fák a parkban, mint a fideszes oligarchák számláin a milliárdok. Múlt héten a zuglói DK jelen volt a fakivágások elleni tiltakozásokon, most pedig azért ment ki a ligetbe, hogy facsemeték elültetésével pótolja az eltüntetett, egészséges fák legalább egy részét.   A Fidesz folyamatosan változó elképzelései szerint múzeumokkal akarja beépíteni a zöldfelületekben amúgy is erősen szűkölködő Budapest legrégibb parkját, s ezt azért akarják végigvinni, mert a rossz emlékű Horthy-korszakhoz hasonló kormányzati negyedet terveznek a budai Várba, kiköltöztetve onnan a Nemzeti Galériát, a Táncszínházat – elvégre egy királyként viselkedő miniszterelnökhöz nyilván királyi palota illik. Most épp hamis aláírásokkal próbálják igazolni a valódi fák kivágását.   A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hagyja abba a Városliget pusztítását, és ne juttassa a patinás parkot ugyanarra a rossz sorsra, amelyre az oktatást és az egészségügyet juttatta.   Kérjük a zuglóiakat, hogy akinek lehetősége van rá, jöjjön a Városligetbe, s mindenki ültessen el egy fát, ahogy ezt most a kerületi DK teszi, ezzel figyelmeztetve arra, hogy a Városligetet óvni kell. Ugyanakkor reméljük, az idő megmutatja hamarosan, hogy a kormány maga alatt vágja…   Varju László országgyűlési képviselő, DK, Horváth Zsolt, a XIV. kerületi DK elnöke