MTI: Offshore-botrány - DK: minden politikus nyilatkozzon arról, hogy érintett-e offshore cégekben

2016.04.05.
 IMG_8334 Offshore-botrány - DK: minden politikus nyilatkozzon arról, hogy érintett-e offshore cégekben Budapest, 2016. április 5., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) azt szorgalmazza, minden politikus nyilatkozzon arról, hogy van-e érdekeltsége offshore cégben. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napok hírei szerint két magyar politikus is érintett a panamai offshore-botrányban. Közölte: nyilvánossá kellene tenni a képviselők feleségeinek és élettársainak vagyonnyilatkozatait, hogy kiderüljön, nekik van-e érdekeltségük az offshore-ügyekben és ha van, akkor ezt megjelölték-e. Gréczy Zsolt egyúttal elmondta, a DK összes vezető politikusa és országgyűlési képviselője nyilatkozatot írt alá arról, hogy sem ők, házas- vagy élettársuk nem rendelkeznek semmilyen offshore érdekeltséggel. A Süddeutsche Zeitung német lapnak több százezer offshore cég titkos adatát szivárogtatta ki egy titkos forrás a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodától, amely névtelen offshore vállalatokat ad el az ügyfelei számára a világ számos részén. bnd \ bzt \ bhi MTI 2016. április 5., kedd 12:53