DK: El kell törölni a kötelező kamarai tagságot!

2016.04.03.
varju_laszlo DK: El kell törölni a kötelező kamarai tagságot! A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesülete idén márciusban felmérést készített arról, hogy a tagjai mennyire érzik hasznosnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásait. A felmérésből kiderült, hogy az adótanácsadók és a könyvelők 84 százaléka szerint egyáltalán nincs szükség iparkamarai nyilvántartásra, 96 százalékuk pedig adóként tekint a kamarai hozzájárulásra. Az Orbán-kormány továbbra is számtalan eszközzel nehezíti meg, hogy új vállalkozások jöjjenek létre Magyarországon, ezek egyike a kötelező kamarai tagság. Alig használja valaki az iparkamara és az agrárkamara szolgáltatásait, mégis mindenkinek be kell fizetnie a kötelező tagság díját. A Demokratikus Koalíció Sokak Magyarországa programja szerint el kell törölni a kötelező iparkamarai és agrárkamarai tagságot. A DK szerint arra van szükség, hogy a cégek mentesüljenek a kötelező és semmi haszonnal sem járó tagdíjfizetés alól, hogy a gazdaság önkéntes alapon szerveződjön. A DK szerint továbbá meg kell teremteni az e-közigazgatást, hogy az emberek gyorsan és egyszerűen, az interneten keresztül intézhessék vállalkozásaik ügyeit. Varju László Alelnök, DK