Az AB döntése nyomán hivatalos: a Fidesz lopni akart az MNB-törvénnyel

2016.03.31.
03-05-d0001DFA1b627cabe08a6 Az AB döntése nyomán hivatalos: a Fidesz lopni akart az MNB-törvénnyel Az Alkotmánybíróság ma alkotmányellenesnek ítélte azt a törvényt, amely szerint a jegybanki alapítványokba kerülő közpénz „elveszíti közvagyon jellegét”. Az AB kimondta, hogy a jegybank közfeladatot lát el, köteles átláthatóan működni, és akárhová is teszi a közpénzt, az közpénz marad. Az alkotmánybíróság döntésével hivatalossá vált: a Fidesz által elfogadott törvény a jegybanki közpénz ellopását tette volna lehetővé. A kevesek tehát kifejezetten arról alkottak törvényt, hogy a saját zsebükbe tehessék a sokak adóként befizetett közös vagyonát. A Demokratikus Koalíció szerint az Alkotmánybíróság mai döntése azt jelenti, hogy a Fidesz a közpénzek ellopására alkotott törvényt. A DK szerint az Orbán-kormány bukása után minden egyes fideszes képviselőnek felelnie kell majd, amiért igent mondtak az MNB-törvényre. A DK azt a Sokak Magyarországát fogja megteremteni, ahol a keveseknek a sokak tisztességes képviselete a feladata, nem pedig a kifosztásuk. Molnár Csaba Ügyvezető alelnök Demokratikus Koalíció