2016.03.31.
nieder DK: A kormány szándékosan szembemegy a tanárokkal – Szabad tankönyvválasztásra van szükség! Az elmúlt 6 év oktatáspolitikai rombolásának két legfőbb eleme volt a KLIK centralizált működése és a szabad tankönyvválasztás megszüntetése. Mindkettő a legfőbb tanári követelések között van, a kormány mégis ezzel ellentétesen cselekszik: tovább növelné a csak átnevezésre váró KLIK befolyását és továbbra sem engedélyezné a szabad tankönyvválasztást. Az elmúlt hetek eseményei megmutatták, hogy a magyar társadalom jelentős többsége egyetért a tanárok követeléseivel, és elutasítja a közoktatást válságban tartó orbáni politikát. A kormány mégis úgy döntött, hogy szembemegy a tanárokkal és a magyarok kétharmadával - kerüljön akár a magyar közoktatás teljes felszámolásába is - csakazértis marad a központosítás a használhatatlan kötelező tankönyvekkel. Az arrogáns erőfitogtatás most azonban nem fogja eltakarni a látványos kudarcot: a KLIK és a kötelező tankönyvek továbbra is garantálni fogják az oktatás válságát. A Demokratikus Koalíció szerint a kormány szánt szándékkal nem változtat a bukott oktatáspolitikáján, csak hogy szembemenjen a tanárokkal. A DK szerint vissza kell adni a szabad tankönyvválasztás jogát, a kormányzásra való alkalmatlanságot nem lehet tovább gőg és erőpolitika mögé rejteni. A DK emlékezteti a kormányt: Orbán és a Fidesz nélkül van, tanárok és oktatás nélkül viszont nincs Magyarország. Niedermüller Péter Alelnök EP-képviselő Demokratikus Koalíció