2016.03.30.
varju_laszlo DK: Orbán lassan a fejére teheti a koronát - A rendeleti költségvetés a parlament megcsúfolása Az országgyűlés ma elfogadta a rendeleti költségvetésről szóló törvénymódosítást. A változtatás lehetővé teszi, hogy Orbán Viktor a parlamentet és a költségvetést is figyelmen kívül hagyva, egyszemélyben hozhasson döntéseket, rendeletekkel felülírva a törvényeket. A fideszes képviselők ma megszavazták, hogy a döntésekhez többé ne is legyen rájuk szükség. Eddig még csak hasonló sem fordult elő rendszerváltás óta eltelt időszakban. A miniszterelnök nem csak királyként szórhatja a magyarok közös pénzét, sok esetben még el is titkolhatja, hogy mire ment el a pénz. Ezek után, ha Orbán szerint stratégiai fontosságú intézkedés, hogy például Mészáros Lőrinc sertéstelepet létesítsen a magyarok nyugdíjalapjából, akkor még utólag, a Magyar Közlönyből sem fogunk erről értesülni. Nem kell több korrupt közbeszerzés és oligarchára szabott pályázat, Orbán egyedüliként, titokban osztogathatja a magyarok pénzét a fideszes keveseknek. A Demokratikus Koalíció szerint a rendeleti költségvetés bevezetése a parlamentáris demokrácia megcsúfolása; Orbán lassan a fejére is teheti a koronát. A DK szerint Orbán Viktornak nincs joga semmibe venni a magyarokat, akik az országgyűlési képviselőiken keresztül alakítanák az ország sorsát. A DK az Orbán-rendszer bukása után egy demokratikus köztársaságot, a sokak Magyarországát fogja felépíteni. Varju László alelnök DK