2016.03.30.
KatanicsS_VES1 DK: Koncepciós eljárással távolítaná el a Fidesz a korrupciógyanús ügyeket boncolgató veszprémi DK-s képviselőt A veszprémi önkormányzat fideszes többsége a város pénzügyi bizottságának DK-s elnökének leváltására készül. A Fidesz szerint Katanics Sándor DK-s önkormányzati képviselő azzal vált „méltatlanná” posztjára, hogy élni mert demokratikus jogával, és rágalmazás miatt feljelentést tett a személyét tanári hivatásában megtámadó vállalkozó ellen. A „méltatlanná válás” valós oka persze nem ez, hanem a DK-s képviselő által feltárt korrupciógyanús ügyek a fideszes városvezetés és a vállalkozó körül. A Hangvilla-ügyben még a Legfőbb Ügyészség is megállapította a törvénytelenséget, a DK pedig az Európai Unióhoz fordult. A tetten ért fideszes városvezetés tehát most ezért állna bosszút az ügyet felgöngyölíteni próbáló DK-s képviselőn. A veszprémiek zsebére menő korrupciós ügyleteket persze a jövőben is nagyban segítheti, ha a Fidesz megszabadul a város pénzügyi bizottságának ellenzéki elnökétől. A Demokratikus Koalíció felszólítja a Porga Gyula fideszes polgármestert, hogy tegyen le Katanics Sándor leváltásáról a város pénzügyi bizottságának éléről! A DK szerint egy beismerő vallomásával érne fel, ha a polgármester rábólintana a korrupciógyanús ügyeket feltáró bizottsági elnök leváltására. A DK szerint szégyen, hogy a Fidesz minden eszközt megpróbál bevetni azok ellen, akik felhívják a figyelmet a korrupciógyanús ügyeikre. DK sajtóiroda