2016.03.29.
zsóka DK: Fideszes érdekek miatt nem vesz új buszokat a BKV – Tarlós ne a Fideszt, hanem a budapestieket képviselje! A 3-as metró felújítása alatt 150 csuklós busz felel majd a metróvonalon történő közlekedésért, a BKV ezért már tavaly kiírta a busztendert. A buszok beszerzését a február 17-i ülésén hagyta volna jóvá a Fővárosi Közgyűlés, a döntést viszont levették a napirendről. A hírek szerint fideszes érdekköröknek tett volna keresztbe a buszbeszerzés, akik jobban szeretnék, ha a saját cégüknek szervezné ki a BKV a busz-szolgáltatást, méghozzá másfélszeres áron. A jelek szerint a fideszesek nyertek, a budapestiek pedig veszítettek. A februárban elhalasztott döntés nem szerepel a Fővárosi Közgyűlés holnapi ülésének napirendi pontjai között, így több, mint valószínű, hogy a Tarlós vezette Főváros inkább egy fideszes céggel szerződik, minthogy új buszokra költse a budapestiek pénzét. Ezzel a Budapesten közlekedő buszoknak már több, mint felét fogják külső vállalkozók biztosítani, elvéve a BKV-tól a fővárosi közlekedés legnyereségesebb szolgáltatását. Így a BKV-bérletek és jegyek árának egyre tetemesebb része kerül majd fideszes zsebekbe. A Demokratikus Koalíció felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ragaszkodjon az új buszok beszerzéséhez és mondjon nemet a busz-szolgáltatás kiszervezésére! A DK szerint ideje lenne, hogy Tarlós István ne a fideszes vállalkozók anyagi érdekeit szolgálja, hanem a Budapesten élőket képviselje. Gy. Németh Erzsébet a DK fővárosi képviselője