Orbán újabb kvótaügyi látszatharccal verné át a magyarokat

2016.03.17.

03-05-d0001DFA1b627cabe08a6DK: Orbán újabb kvótaügyi látszatharccal verné át a magyarokat

Orbán Viktor ma azt mondta a brüsszeli EU-csúcs előtt, hogy „a magyar kormány célja, hogy kizárólag önkéntes alapon történjen bármifajta menekültcsere vagy betelepítés az Európai Unió és Törökország között készülő esetleges migrációs egyezmény keretében”.

Orbán ugyanazt csinálja, mint mindig: egy tőle teljesen függetlenül már bekövetkezett döntésért „harcol”, hogy aztán saját győzelemként ünnepelhesse az előre ismert végkifejletet. Az EU és Törökország közötti kvóta önkéntességét nem csak az eredeti javaslat, hanem a tegnap kiszivárgott előzetes megállapodás, sőt több befolyásos európai vezető mellett Angela Merkel nyilatkozata is megerősíti. Orbán ismét arra tesz kísérletet, hogy átverje a magyar közvéleményt és saját sikereként mutasson be egy Európa-szerte tényként kezelt megállapodást.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a magyar miniszterelnök hétről-hétre megpróbálja hazugságokkal félrevezetni a magyarokat. A DK felhívja a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor hazudik, amikor az EU és Törökország közötti megállapodással kapcsolatban azt állítja, hogy a kötelező kvóták ellen harcol, hiszen ebben a tárgyalásban szó sem volt kötelező kvótákról.

Molnár Csaba Ügyvezető alelnök EP-képviselő Demokratikus Koalíció