A nok egy államilag támogatott piramisjáték

2016.03.17.
DK: a nok egy államilag támogatott piramisjáték Budapest, 2016. március 17., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció egy olyan államilag támogatott piramisjátéknak tartja a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló javaslatot, amelyben a gyanútlan csatlakozókat senki nem védi meg. Oláh Lajos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a nok arról szólhat majd, hogy egy fideszes cég létrehoz egy nemzeti otthonteremtési közösséget, rengeteg állami pénzt kap, majd "a nap végén a Mészáros Lőrincektől, Garancsiktól" vásárol házat, lakást és így alakul át a közpénz magánvagyonná. A független képviselő közölte, a DK szigorúan nyomon fogja követni, hogy mennyi pénz csapódik majd le a "fideszes oligarcháknál". A politikus elismerte, hogy soha nem épült ennyire kevés lakás Magyarországon, de - véleménye szerint - nem nok-ot kell létrehozni, hanem meg kellene vizsgálni, a kormányzati politika miért nem ösztönzi az embereket arra, hogy lakást merjenek építeni és vásárolni. bnd \ bhi MTI 2016. március 17., csütörtök 10:59