Barion Pixel

A kormány cinikus, embertelen és jogsértő amikor elutasítja a megváltozott emberekre vonatkozó ombudsmani jelentést

2016.03.13.

niederDK: a kormány cinikus, embertelen és jogsértő amikor elutasítja a megváltozott emberekre vonatkozó ombudsmani jelentést

Az Orbán kormány újra elárulja kiszolgáltatott honfitársainkat, amikor cinikusan elutasítja az alapvető jogok biztosának jelentését, amiben a megváltozott emberekre vonatkozó jogszabályok megváltoztatását kezdeményezte az ombudsman.

A Fidesz korábban megszüntette a rokkantsági nyugdíjat, és helyette másfajta ellátást vezetett be. Ennek szabályait viszont úgy állapították, hogy számosan kiesnek az ellátásból.

Az EMMI válasza hazug módon hivatkozik a biztosítási elvre, hiszen olyan beteg és fogyatékkal élő emberektől vették el megélhetés minimális lehetőségét, akik korábban már hosszú évek járulékfizetésével szereztek jogot a társadalmi szolidaritásra.

Az ombudsmani jelentés most világossá tette, hogy ez az eljárás nemcsak embertelen és igazságtalan, de az alapjogokat is sérti. Az, hogy a kormány még az egyértelmű állásfoglalás a után sem hajlandó változtatni, újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz a kevesek Magyarországán senkinek a jogait sem tiszteli.

Igazi változás a megváltozott munkaképességűek számára is csak akkor lesz, ha közösen elsöpörjük Orbán maffiarendszerét. A Demokratikus Koalíció a sokat Magyarországán helyreállítja az elmúlt években jogtalanul hátrányba hozott megváltozott munkaképességű emberek juttatásait és visszaadja emberi méltóságukat.

Niedermüller Péter a DK alelnöke, EP képviselő

RSS