Barion Pixel

Flabélosra van pénz, kéményellenőrzésre nincs - Több száz ember életét veszélyezteti a kormány és a Főváros

2016.03.13.

zsókaDK: Flabélosra van pénz, kéményellenőrzésre nincs - Több száz ember életét veszélyezteti a kormány és a Főváros

A kormány bejelentette, hogy a kémények ellenőrzésének gyakoriságát gázfűtés esetén kettő, szilárdtüzelésű berendezések esetén négy évre emelnék. A Katasztrófavédelem adatai szerint évente közel 400 bejelentés érkezik szénmonoxid-mérgezésről. A szakmai szervezetek szerint a kémények rendszeres ellenőrzésével megelőzhető lenne a baj, mégis évente 30-40 magyar ember meg hal meg szénmonoxid-mérgezésben. Ez a szám lehet mától akár több száz is.

A Fidesz most azért csökkenti a kötelező kéményellenőrzések számát, mert a rezsihazugsággal csődbe vitte a kéményseprést. Eddig évente átlagban kétezer forintjába került egy családnak a kötelező kéményellenőrzés. Ezen spórol a Fidesz, és erre nincs most pénz a Fővárosban sem, holott a fővárosi kéményseprő cég 1,4 milliárd forintot kap az adófizetőktől.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány több száz magyar ember életét kockáztatja a kötelező kéményellenőrzések csökkentésével. A DK szerint felháborító, hogy a Tarlós István vezette Budapesten a kéményseprőknek csak kéményseprésre nincs pénzük, alakformáló gépre és permetezőre igen. A DK felszólítja Tarlós Istvánt, hogy tegyen rendet a fővárosi kéményseprőknél!

Gy. Németh Erzsébet a DK fővárosi képviselője

RSS