A fideszes EP-képviselők is kvótapártiak lettek

2016.03.09.
dk- sokak magyarországa DK: A fideszes EP-képviselők is kvótapártiak lettek Miután Orbán tegnapelőtt Brüsszelben másodszor is megszavazta a menekültkvótát, tegnap a fideszes képviselők is követték főnökük zavaros álláspontját az Európai Parlamentben. Mára bebizonyosodott, hogy teljes a káosz és a fejetlenség a Fidesz háza táján. Miközben Orbán népszavazást kezdeményez a kvóták ellen, tegnapelőtt éjjel Brüsszelben újra a kvóta pártjára állt. A zavarodott orbáni álláspont a fideszes EP-képviselőket sem hagyta érintetlenül az Európai Parlamentben. A fideszes EP-képviselők tegnap olyan európai parlamenti módosító javaslatokat szavaztak meg, amelyek kiállnak a menekültkvóta, a tagállamok közötti szolidaritás és a származási országok közös uniós listája mellett. Ezek szerint a Fidesz például támogatja, hogy „a jelenlegieknél több tagállamnak kell részt vennie az Unió áttelepítési programjában”. Röviden, a fideszesek mindent megszavaztak az EP-ben, ami ellen Orbán otthon kerítést épít és népszavazást indít. A DK felszólítja Orbán Viktort és a fideszes EP-képviselőket, hogy kérjenek bocsánatot a „menekültsimogatónak” bélyegzett sokaktól és fejezzék be a magyar emberek szándékos átverését. A fideszes kevesek újra elárulták a magyar embereket pávatáncukkal. A DK a Sokak Magyarországában hisz, ahol a kevesek nem bélyegezhetnek hazaárulónak milliókat, ahol látszatintézkedések helyett a sokak valódi problémáival foglalkozik a kormány. Molnár Csaba DK, ügyvezető alelnök EP-képviselő