Orbán bóvliban maradt

2016.03.05.
Gréczy Zsolt -sajttájDK: Orbán bóvliban maradt Az Orbán-kormány megint reménykedett, de hiába. A Moody"s hitelminősítő intézet bóvli kategóriában hagyta a magyar államkötvényeket, amely az Orbán-kormány idején süllyedt idáig, tehát az elmúlt hat év bűnei közé tartozik. A Demokratikus Koalíciót nem lepte meg a döntés. Egy olyan országban, ahol a kormány felrúgja a piac, a magántulajdon tiszteletét, ahol megtörténhet, hogy egyik napról a másikra olyan törvényeket hoznak, hogy a kormány bármennyi pénz elköltését eltüntetheti az emberek elől, ahol fideszes politikusok és családtagjaik ellopják az uniós pénzeket, ott nem lesz bizalom a magyar pénzügyi kormányzat, a magyar államkötvények iránt. A bizalmatlanság, amely százmilliárdokban mérhető veszteséget okoz Magyarországnak, az Orbán-kormánynak szól, de minden magyar embernek árt. Orbán tehát bóvliban volt, abban is maradt. A sokak Magyarországát kell megteremteni, hogy az államkötvények ismét kelendőek legyenek a piacon és visszaszerezzük a nemzetközi piac bizalmát, amellyel hazánk még rendelkezett a Gyurcsány-kormány idején. Gréczy Zsolt szóvivő Demokratikus Koalíció