Barion Pixel

Borozó közpénzből – Matolcsy nekikezdett az MNB-vagyon eltüntetéséhez

2016.03.02.

varju_laszloDK: Borozó közpénzből – Matolcsy nekikezdett az MNB-vagyon eltüntetéséhez

A Fidesz tegnap szavazta meg azt a törvényt, amely kimondja, hogy az MNB alapítványainál lévő közpénz „elveszti közvagyon jellegét”. A szabadrablás törvényesítésének másnapján a Magyar Narancs már arról ír, hogy Matolcsy egyik alapítványa borozót nyit a Budai Várban.

Az elmúlt 6 év kétségkívül legegyértelműbb fideszes lopásából tehát elsőként borozó nyílik, hogy a fideszes kevesek - a miniszterelnök veje által felszerelt LED-lámpák fényében - borospohárral a kezükben ünnepelhessék a nagy országrablást. Az új törvény miatt a sokaknak már ahhoz sincs joguk, hogy megkérdezzék a keveseket a befizetett adójuk sorsáról, a hatalom törvényesen mondhatja a szemünkbe: semmi közünk hozzá, hogy mire költik a pénzünket.

A Demokratikus Koalíció szerint Matolcsy György a borozóval nekikezdett a jegybanki vagyon eltüntetéséhez. A DK által képviselt Sokak Magyarországán a független igazságszolgáltatás előtt kell majd felelniük azoknak, akik a sajátjukként költötték el a sokak pénzét. A DK azt ajánlja Matolcsy Györgynek, hogy addig élvezze ki a magyarok pénzéből csinált borozójának előnyeit, amíg még megteheti.

Varju László

Alelnök

Demokratikus Koalició

RSS