Barion Pixel

Az üres gáztározók árát az oktatásra és az egészségügyre kellett volna költeni

2016.03.02.

FullSizeRender (2)DK: Az üres gáztározók árát az oktatásra és az egészségügyre kellett volna költeni

Az Orbán-kormány – a kapcsolódó kiadásokkal együtt - összesen 465 milliárd forintot költött el az EON gáztározóinak megvásárlására. A gáztározók ma jóformán üresen állnak, másfél hónappal a fűtési szezon vége előtt csak pár napra elegendő gáz van bennük. Ez a 465 milliárd forint az elmúlt 6 év egyik legnagyobb pénzkidobása.

Ennyi pénzből közel 5-ször lehetne felújítani a 3-as metrót vagy tízmillió magyar 3 havi személyi jövedelemadóját lehetne kifizetni. A KLIK jelenleg ennek a tizedét sem kapja meg a kormánytól, miközben összeomlott a közoktatás. A kormány ebből a pénzből játszva fizethette volna ki az iskolák fenntartásának költségeit a gáz- és villanyszámláktól a krétán át a nyomtatópatronokig úgy, hogy fokozatosan meg tudta volna emelni még a tanárok bérét is. 465 milliárd forintból könnyedén meg lehetett volna akadályozni, hogy a magyar kórházak az elmúlt 6 év alatt halálgyárakká változzanak, és minden nap 3 orvos és 2 nővér lépje át az országhatárt.

A Demokratikus Koalíció szerint az elmúlt 6 év egyik legnagyobb pénzkidobása volt a gáztározók megvásárlása. A DK szerint a fideszes kevesek felelőtlensége és gátlástalansága vezetett oda, hogy a magyar sokak sem tanulni, sem gyógyulni nem tudnak a saját hazájukban. A DK a Sokak Magyarországát teremtené meg a kormány bukása után.

Molnár Csaba Ügyvezető alelnök Demokratikus Koalíció

RSS