Barion Pixel

A Fidesz minden eszközt bevet Mezőhegyes megsemmisítésére

2016.03.01.

nagy_husszein_20140418DK: A Fidesz minden eszközt bevet Mezőhegyes megsemmisítésére

A Fidesz szemenszedett hazugságot folytat egész agrárpolitikájával: arra építi egész rendszerét, hogy szétver mindent, kivéve saját klientúrája, a kevesek nagygazdaságait. Elrettentő példája ennek az, ami Mezőhegyesen történik.

A privatizált gazdaság az elmúlt évtizedben úgy alakította termelési szerkezetét, hogy a gazdaságon belül félszáz állandó és még több időszakos dolgozónak adtak munkát. A mai politikai vezetés ezt most szétveri. Amikor pedig kiderül, hogy a gazdaság által használt földek árverésén a jelenlegi bérlő cég vezetői is nyertek valamennyit, akkor a vezér arra utasítja a minisztert, hogy ne engedje megkötni a szerződéseket. Az elmúlt 6 évben megtanultuk, hogy Fazekas miniszternek az ilyesmi nem okoz sem gondot, sem álmatlan éjszakát. Nevetséges, hogy az állam ott mintagazdaságot akar létrehozni – egy valóban mintagazdaság helyébe…

A Demokratikus Koalíció szerint az a gazdaság, amelyik nem azonos feltételekkel versenyez - számára olcsóbb lesz a földhasználat, soron kívül juthat pályázati pénzekhez, kevesebb járulékot, adót kell fizetnie, amelyre nem vonatkoznak a mindenki másra érvényes korlátok - nem mintagazdaság, hanem a nyílt, törvényesített korrupció gazdasága. A DK azt a Sokak Magyarországát fogja felépíteni, ahol a termőföld nem a kevesek kiváltságát, hanem a sokak lehetőségét jelenti majd.

 

Nagy-Huszein Tibor

Alelnök, DK

RSS