Barion Pixel

Az eszközhiány miatt sok a kórházi fertőzés – Magyarokat „öl” a Fidesz egészségügye

2016.03.01.

László_Imre_drAz eszközhiány miatt sok a kórházi fertőzés – Magyarokat „öl” a Fidesz egészségügye

A Vasárnapi Hírek hasábjain jelent meg egy interjú egy fővárosi kórház korábbi munkatársával. A 15 évig sterilizálógép-kezelőként dolgozó férfi arról számolt be, hogy a magyar kórházakban naponta használnak egyszer használatos eszközöket akár több tucatszor is. A megfelelően nem sterilizálható egyszer használatos eszközök ismételt alkalmazása akár halállal végződő fertőzéseket is okozhat.

Egy nemzetközi szervezet kimutatásai szerint az Orbán-kormány alatt sokszorozódott meg a kórházi fertőzések száma. Míg 2005-ben a Gyurcsány-kormány alatt még csak 733-an kaptak el valamilyen kórházi fertőzést, 2012-ben a Fidesz kormányzása alatt már 3263-an. Mára többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint autóbalesetben; életveszéllyel járhat egy egyszerű vizsgálat, vérvétel vagy rutinműtét is.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány megszorító egészségpolitikája az elmúlt 6 évben több ezer magyar ember halálához járulhatott hozzá. A DK szerint a fideszes kevesek a nekik járó VIP-ellátás mellett nyilvánvalóan nem érzik a felelősséget a sokaknak jutó lényegesen rosszabb körülményekért. A DK által képviselt Sokak Magyarországán minden magyarnak egyformán jár majd a biztonságos és korszerű kórházi ellátás, ehhez az egészségügy finanszírozásának átalakítására, és az orvosok bérének emelésére lesz szükség.

László Imre a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

RSS