Barion Pixel

Ne szavazza meg a Fidesz az MNB-s közpénzek eltitkolását!

2016.03.01.

sokak_plazma_kékDK: Ne szavazza meg a Fidesz az MNB-s közpénzek eltitkolását!

Ma szavaz a parlament arról a fideszes törvényjavaslatról, amely lehetővé teszi, hogy az MNB milliárdos kiadásait bonyolító alapítványok mentesüljenek az adatszolgáltatási kötelezettségek alól.

A javaslat szövege úgy fogalmaz, hogy „az MNB által létrehozott alapítvány vonatkozásában az alapító által juttatott vagyon elveszíti közvagyon jellegét”. Ez a mondat valóban azt jelenti, mint aminek látszik: ha Matolcsy az alapítványaihoz juttatja az adófizetőktől kapott közpénzt, az onnantól már nem számít közpénznek. A jegybankelnök eddig is úgy költötte a magyarok adóforintjait műtárgyakra, csodazongorákra és luxusingatlanokra, mintha a sajátja lenne, de eddig legalább pereskedéssel megtudhattuk, mire ment el a pénz. Ennek vetne véget az Orbán-kormány, amely most már bevallottan a saját pénzeként tekint a magyarok által befizetett adóra.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a fideszes képviselőket, hogy ne szavazzák meg a magyarok pénzének eltitkolását. A DK az unióhoz fordul, hogy vizsgálják ki az ügyet. A DK felháborítónak tartja, hogy a fideszes kevesek a saját zsebpénzüknek nézik a sokak keservesen befizetett adóforintjait. A DK már korábban feljelentést tett Matolcsy György alapítványainak követhetetlen luxuskiadásai miatt, az ügyészség azonban – mint az elmúlt 6 évben mindegyiket – ezt is elutasította.

DK sajtóiroda

RSS