Salgótarján győzött – Szétesőben a kevesek Magyarországa

2016.02.28.

DK: Salgótarján győzött – Szétesőben a kevesek Magyarországa

Fekete Zsolt, az MSZP és a DK közös jelöltje ma legyőzte a Fidesz jelöltjét a salgótarjáni időközi választáson. Miközben Orbán Viktor hamis sikerjelentésekkel áltatta a magyarokat mai évértékelőjén, a salgótarjániak nemet mondtak a Fidesz politikájára. A kormánypárt az elmúlt két évben minden közvélemény-kutatónál elsöprő többséggel vezetett, mégis rendre elveszítette a legfontosabb időközi választásokat. Úgy tűnik, a Fidesz már csak közvélemény-kutatást tud nyerni, választást nem.

Kövér László azzal fenyegette meg a salgótarjániakat a kampányban, hogy ha „élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson”. A salgótarjániak ma az egész ország előtt tettek tanúbizonyságot bátorságukról és városukért érzett feltétlen elköteleződésükről. Biztató jel a hazug népszavazás előtt, hogy Salgótarján nem hitt a hazug propagandának, és nem engedett a zsarolásnak; hatástalanok maradtak a Fidesz legaljasabb módszerei.

A Demokratikus Koalíció gratulál Fekete Zsoltnak, a városukért kiálló salgótarjániaknak, és a kampányban részt vevő DK-s aktivistáknak! A DK szerint ma nem csak Salgótarján, hanem Magyarország is nagy győzelmet aratott, míg a nap egyetlen vesztese a hatalmával gátlástalanul visszaélő Fidesz. A DK továbbra is azért fog dolgozni, hogy minél több magyar város mondja ki: nem a kevesek, hanem a Sokak Magyarországának kíván a része lenni.

Varju László

Alelnök, DK