Üres gáztározók – Orbán veszélyezteti a lakosság fűtését

2016.02.27.
FullSizeRender (2)DK: Üres gáztározók – Orbán veszélyezteti a lakosság fűtését 9 százalékra apadt a hazai gáztározók töltöttsége, ami azt jelenti, hogy már csak pár nap fűtésre elegendő gáz van az országban. A DK már tavaly nyáron figyelmeztette a kormányt a tározók alacsony töltöttségére, a Fidesz mégis veszélybe sodorta a lakosság gázellátását. Ritka pillanat, hogy a magyar emberek élete az időjárási viszonyoktól függ, az Orbán-kormány mégis ezt idézte elő. Ha a következő napokban ismét beköszönt a tél, akkor már nem csak az iskolák, hanem az otthonok is fűtetlenül maradnak. Az a kormány hagyhatja most gáz nélkül az embereket, amelyik 460 milliárd forintot – a felcsúti stadion árának 130-szorosát – költött gáztározóra. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány elárulja az embereket, ha hagyja, hogy magyarok milliói maradjanak télen fűtés nélkül. A DK szerint szégyen, hogy a kormányzásképtelenségét az oktatásban és egészségügyben is rendre bizonyító Orbán-kormány már a hidegtől sem képes megvédeni a magyarokat. A DK által képviselt Sokak Magyarországa felelős energiapolitikával és a megújuló energiák használatával biztosítaná, hogy a sokak soha ne maradhassanak fűtés nélkül. Molnár Csaba Ügyvezető alelnök EP-képviselő Demokratikus Koalíció