2016.02.26.
DK: Működik a fideszes családpolitika – Áder húga után újabb kinevezéseket követelünk! A KLIK élére Áder János köztársasági elnök húgát nevezte ki az Orbán-kormány. A Fidesz tehát továbbra sem vádolható azzal, hogy ne gondolná komolyan, amit a család fontosságáról és elsőbbségéről mond. A fideszes politikusok családjai nem maradtak az út szélén, egytől-egyig milliárdos közbeszerzéseket, földeket és trafikokat kaptak az elmúlt hat évben, de a pénz persze nem minden. A nemzeti-keresztény kormány képviselőinek családtagjai szerencsére véletlenül pont hazánk legjobb független szakemberei is egyben, akikre bátran rá lehet bízni a haza jövőjét. A Demokratikus Koalíció Áder János húgának kinevezése után újabb személyi változtatásokat vár el a fideszes családpolitikától. A DK követeli, hogy Orbán Ráhel idegenforgalmi miniszter, Andy Vajna felesége a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, a herceghalmi fideszes polgármester felesége pedig a Nemzeti Választási Iroda elnöke legyen. A DK szerint továbbá hazánk többet profitálhatna a Fidesz szakembereiből, ha a gyanú szerint az üzlettársát bebetonozó dunaújvárosi fideszes lenne a Magyar Építész Kamara vezetője, az egy éve pénzhamisítás gyanújával letartóztatott fideszes ifjúsági vezető lenne a pénzügyminiszter, és a nők alacsonyabb fizetését helyeslő Kovács Ákos lenne a női egyenjogúságért felelős miniszterelnöki biztos. A DK szerint a kormány nem tagadhatja meg e kinevezéseket csak azért, mert a kínosan ügyel a látszatra. DK sajtóiroda