5 és fél milliárdot ért eddig Rogán szomszédsága

2016.02.25.
Kerék-Bárczy SzabolcsDK: 5 és fél milliárdot ért eddig Rogán szomszédsága Ismételten Rogán Antal szomszédja juthatott nyílt verseny nélküli közbeszerzéshez. A számos trafikot is birtokló szomszéd most 400 millió forintot kapott a Miniszterelnökség kommunikációs feladataira. A cég korábban a 400 milliós menekültellenes plakátkampánnyal együtt mára már 5 és fél milliárd forint közpénzhez juthatott az elmúlt hat évben. A Pasa-parki szomszédságnak tehát nem okoz gondot, ha orvosra van szükség, vagy rendes iskolára a gyereknek, hiszen az adófizetők 5 és fél milliárd forintjából a legjobb magánszolgáltatásokra is futja. Csak a Rogán szomszédjának juttatott pénzekből ki lehetne fizetni a teljes közoktatást megbénító KLIK 17 milliárdos tartozásának harmadát. Így lehetetlenítik el a közpénzt, trafikot, földet magunknak juttató kevesek az adófizető sokak mindennapi életét és jövőjét. A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az elmúlt hat évben nem csak a fideszes politikusok és családjaik, hanem a politikusok szomszédjai is milliárdos vagyonokra tettek szert. A DK szerint a kormányváltás utáni független igazságszolgáltatásnak egyenként kell majd kivizsgálnia a fideszes politikusok, rokonok és szomszédok közbeszerzéshez, földhöz, és trafikhoz jutását. A DK szerint Rogán Antalnak el kell majd számolnia a szomszédjának juttatott vagyonokkal is. A DK által képviselt Sokak Magyarországa nem a kevesek meggazdagodásáról, hanem a sokak tisztes megélhetéséről fog szólni. Kerék-Bárczy Szabolcs Elnökségi tag, DK