2016.02.23.
gyfGyurcsány Ferenc: Bojkottálja a demokratikus ellenzék az Országgyűlés üléseit és írjon ki népszavazást a Parlament! A mai szégyenletes skinhead-támadás a Nemzeti Választási Iroda előtt egyértelművé tette, hogy a kormánypártok mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a nép dönthessen a boltok vasárnapi nyitvatartásáról. A Demokratikus Koalíció ezért javaslattal fordul a demokratikus ellenzéki pártokhoz. Azt kezdeményezzük, hogy az ellenzék - a kétharmados szavazások kivételével - mindaddig bojkottálja a Parlament üléseit, amíg az Országgyűlés meg nem változtatja a népszavazásokat lehetetlenné tevő szabályokat és amíg a Fidesszel cinkos választási bizottsági tagok le nem mondanak tisztségükről. Emellett a DK parlamenti képviselői országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be, amelyben kezdeményezzük, hogy a vasárnapi boltzár eltörléséről az Országgyűlés írjon ki népszavazást, lehetőséget adva, hogy erről a kérdésről a polgárok dönthessenek. Gyurcsány Ferenc A Demokratikus Koalíció elnöke