Közlemény: Lemossuk a gyalázatot! - Koszorúzott az IDE a Duna-parti cipőknél

2015.03.19.
Koszorúzott_Cipők_IDEAz Ifjú Demokraták azért érkeztek a mai napon a Duna-parti cipőkhöz, hogy lemossák a gyalázatot. A gyalázatot Kulcsár Gergely jobbikos képviselő okozta, aki megbecstelenítette ezt az emlékművet, valamint  pártja, amely "lezártnak tekinti az ügyet."  Az IDE nem tekinti lezártnak holokauszt emlékművek büntetlen meggyalázását, ugyanis ez itt egy, a holokauszt áldozatainak emlékére emelt emlékmű. Ezekben a cipőkben – melyek között vannak elegáns női, kitaposott férfi, vagy épp apró gyermekcipők – egykor valakik a Duna-parton álltak. Ezek egyikében állt valahol boldog Salkaházi Sára is, aki a Szociális Testvérek rendházában zsidó menekülteket bújtatott, és akit meztelenül lőttek a folyóba. Itt állt Richter Gedeon is  és mindazok, akiket valamilyen törvény vagy lista az állam ellenségévé tett. Pontosan tudják ezt az újonnan listázási kezdeményezésekkel élő pártok is. Ezt az emlékművet nem lehet hirtelen felindulásból, csak előre eltervezetten aljas indokból leköpni. Radnótit sem hirtelen felindulásból lőtték gödörbe, mint ahogy 430.000 honfitársunkat 56 nap alatt, 147 szerelvénnyel sem hirtelen felindulásból deportálták a halálba.

Cipő_Mosás_IDE

Az Ifjú Demokraták szerint ez nem hirtelen felindulás, ez következetesen kivitelezett program. Az IDE fiataljai koszorúzással és az emlékmű megtisztításával emlékeztek a holokauszt áldozatairól és ítélték el a jobbikos Országgyűlési képviselő emlékműgyalázását. Cipő_Mosás_után_IDE   IDE Sajtóosztály