A berlini nagykövet szégyent hoz Magyarországra

2016.02.19.
DK: A berlini nagykövet szégyent hoz Magyarországra Györkös Péter berlini magyar nagykövet – elmondása szerint - a magyar kormány utasítása szerint szerepelt a német köztévé legnézettebb politikai vitaműsorában. Györkös azzal magyarázta az Orbán-kormány menekültügyi bizonyítványát, hogy hazánkban már most is 20% a kisebbségek aránya, Ukrajnából pedig több tízezer menekültet fogadtunk be. Pár perc alatt mindkét adatról tényszerűen kideríthető, hogy égbekiáltó hazugság. A német polgárok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy a német köztévében valaki képtelen hazugságokkal házaljon, méghozzá arcizmai legkisebb rándulása nélkül. A berlini magyar nagykövettől most megismerhették, hogy mit is jelent az orbáni tempó. A kitalált számadatokkal alátámasztott gátlástalan hazugságok a Fidesz szavazóinak talán nem tűntek fel az elmúlt hat évben, most Németországban azonban nem kis megdöbbenést keltettek. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány szócsöveként szereplő berlini magyar nagykövet szégyent hozott hazánkra. A DK szerint a fideszes kevesek nem csak elárulják és kisemmizik, hanem le is járatják az ilyen nyilatkozatokkal a sokakat az európai szövetségeseink szemében. A DK által képviselt Sokak Magyarországa újra otthonunkká tenné Európát, ahol nem lesütött szemmel, hanem emelt fővel lehetünk magyar és európai állampolgárok. DK Sajtóiroda