A Fidesz bizonyítsa, hogy nem akarja "lenyúlni" az italkereskedelmet!

2016.01.31.
varju_laszloDK: a Fidesz bizonyítsa, hogy nem akarja "lenyúlni" az italkereskedelmet! Budapest, 2016. január 31., vasárnap (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti határozati javaslattal követeli a Fidesztől, hogy bizonyítsa, nem akarja "lenyúlni" az alkoholos italok árusítását is "a dohánykereskedelemhez hasonlóan". Varju László, az ellenzéki párt alelnöke, független országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek azt mondta: országgyűlési indítványuk támogatásával a kormánypárt bebizonyíthatná, nem igazak azok az információk, amelyek szerint a kabinet állami koncesszió kialakításával tervezi "kisajátítani" az összesen 150 milliárd forint értékű italkereskedelmet. Felhívta a figyelmet arra, hogy az italkereskedelemben mintegy 100 ezer vállalkozás érintett. Varju László kiemelte: szégyenletesnek tartanák, amennyiben kiderülne, hogy a parlament tavaszi ülésszakának munkatervében található jövedéki törvénymódosítás ennek az új koncessziónak a kialakításáról szólna. "Arra kérjük a fideszes keveseket, szavazzák meg a DK parlamenti határozati javaslatát, ha bizonyítani akarják, nem akarják a többségtől az italkereskedelmet is ellopni a dohánykereskedelem, a szerencsejáték szervezése és az állami termőföldek után" - közölte az ellenzéki politikus. MTI 2016. január 31., vasárnap 13:39