Folytatódik a Budapest elleni háború - A Fidesz megszünteti a csepeli HÉV-et

2016.01.27.
zsókaborka Folytatódik a Budapest elleni háború - A Fidesz megszünteti a csepeli HÉV-et A fideszes képviselők ma újabb csatát nyertek Budapest ellen. A Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége ma megszavazta a csepeli HÉV végleges megszüntetését, a csepelieket ezentúl villamos fogja szállítani. A Fidesz mindezt az olimpiarendezéssel magyarázza, holott kevés olyan város van a világon, amelyet egy világversenyre hivatkozva vertek szét. A Fővárosi Közgyűlés fideszes képviselőinek fejében valószínűleg ma már az utolsó szempontként sem szerepelnek a budapestiek érdekei. A csepeli HÉV megszüntetésével több tízezer ember nem tud majd iskolába és munkába járni. A Budapest-ellenes politikát láthatóan mindig mással magyarázza a Fidesz: hol pénzhiányra, hol az olimpiára hivatkozva lehetetleníti el az agglomerációs közlekedést. A Demokratikus Koalíció többek között ezért sem támogatta a Fidesz olimpiai napirendi pontját. A DK szerint Tarlós és a fővárosi fideszes képviselők elárulták a budapestieket, és a továbbiakban is veszélyt jelentenek a Főváros teljes működésére és közlekedésére nézve. Borka-Szász Tamás csepeli önkormányzati képviselő DK Gy. Németh Erzsébet fővárosi önkormányzati képviselő DK