2016.01.26.
niederVissza kell adni az egyetemek autonómiáját! – Orbán Viktor csak ne javasoljon rektorokat A Népszabadság írta meg, hogy Orbán Viktor a Századvéget vezető Lánczi Andrást szeretné a Budapesti Corvinus Egyetem rektori székében látni. A korábbi – nem mellesleg Közel-Kelet- és iszlámszakértő - rektorral állítólag az volt a baj, hogy nem értett egyet Orbán menekültpolitikájával. Tehát az az Orbán Viktor, aki egykoron a Bibó István Szakkollégium tüzes hangú szónokaként állt ki az egyetemi autonómiáért, ma politikai alapon osztogatja a rektori székeket a magyarok elárulásában segédkező cimboráinak. Ebben a fideszes világban nincs szükség sem tudásra, sem tehetségre, sem tudományos múltra: itt a legalkalmatlanabb emberből is lehet rektor, ha a fideszes kevesek közül való. A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor nem csak a főiskolásokat és egyetemistákat, hanem korábbi önmagát is elárulta. A DK által képviselt Sokak Magyarországán a kevesek nem szólhatnak bele a sokak egyetemeinek működésébe. A DK szerint vissza kell adni az egyetemek autonómiáját! Csak az autonóm működés biztosítaná, hogy az intézmények versenyképes tudást, ne pedig ideológiai-politika nevelést adjanak a jövő generációinak. Niedermüller Péter alelnök DK