Közlemény: Az igazi felelősök után nem nyomoznak a fideszes brókerbotrányban

2015.12.22.
Varju LászlóÚgy tűnik, hogy az Orbán-rezsim megpróbálja elhitetni az országgal, hogy Tarsoly Csaba magányos elkövető. A brókerkormány úgy tesz, mintha a Quaestor vezére egyedül csinálta volna az egész pilótajátékot, amelyben százmilliárd forint tűnt el és 32 ezer kisbefektető pénze veszett oda. Rendkívül megható, hogy Tarsolyt sikkasztással és csalással gyanúsítják, de nem ő a fő felelős. A sor Orbán Viktorral kezdődik, akinek tudomása kellett hogy legyen arról, hogy kormányának több tárcája és tagja is fialtatja a pénzét Tarsolynál. Érintett az ügyben Fazekas agrárminiszter és Szijjártó külügyér, aki az állampolgársági bizniszbe is bevette a hozzá hasonlóan ugyancsak győri Quaestor-főnököt. És nem hiányozhat Matolcsy jegybankelnök sem, aki megadta az engedélyt a visszaélésekre és hiába volt minden koirábbi jelzés a közeledő csődről, ezeket figyelmen kívül hagyta. A Demokratikus Koalíció nem lát esélyt arra, hogy a Polt Péter vezette ügyészség tisztességesen nyomozzon, elvégre Polt felesége vezető állásban van Matolcsynál. A kormányváltás után azonban lesz lehetőség arra, hogy a fideszes brókerbotrány végére járjunk.

Varju László alelnök DK