Közlemény: Az EU Csalás Elleni Hivatalához fordulunk a Farkas Flórián körüli kifizetések ügyében

2015.12.10.
AAA_dk_logo_fb_profil_fehér_201502"Farkas Flórián közvetlen kormányzati segítséggel fizeti ki a hozzá hű embereket a roma önkormányzatban" - írta meg az Index. A Nemzetgazdasági Minisztérium a miniszterelnöki megbízottat támogató ORÖ-képviselőkkel kötött "mentori" szerződést egy, a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására létrehozott uniós program keretében. Ez azt jelenti, hogy a felzárkóztatásra szánt EU-s pénzek nem eredeti céljukat, a roma fiatalok iskolában maradását és szakmaválasztását fogják szolgálni. Ezeket a pénzeket használja a kormány arra, hogy stabilizálja Orbán megbízottjának korrupciógyanús ügyei miatt ingó székét. Az orbáni bűnszövetkezet saját hatalmi vircsaftjaiban osztogatja hűségpénzként az EU-s pénzeket, átverve 500 millió európai adófizetőt. Ettől kezdve ez már nem csak Farkas Flórián, hanem a teljes Orbán-kormány korrupciógyanús ügye. A Demokratikus Koalíció az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához fordul az ORÖ-ban történt pénzosztogatás miatt. A DK szerint nem csak a miniszterelnök vejének, és a roma önkormányzat élére tett megbízottjának, hanem magának Orbán Viktornak is el kell számolnia az OLAF előtt az EU-s pénzekkel. A DK azt a Sokak Magyarországát építené fel a kormányváltás után, amelyben a felzárkóztatásra szánt pénzek eljutnak a valóban rászoruló sokakhoz, és nem lophatják el büntetlenül a hatalom körül legyeskedő kevesek.

DK Sajtóiroda