Barion Pixel

Szijjártó képtelen volt képviselni Magyarország érdekeit

2015.12.07.

A Demokratikus Koalíció szerint Szijjártó Péter az elmúlt egy évben képtelen volt megfelelően képviselni Magyarország érdekeit, a politikus külgazdasági és külügyminiszterként is megbukott - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt alelnöke.

Varju LászlóVarju László arra reagált, hogy a gazdasági bizottság hétfőn meghallgatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. A független képviselő úgy értékelte, hogy Magyarország diplomáciai értelemben teljes mértékben elszigetelődött, lassan nincs olyan európai ország, amelynek budapesti nagykövetét ne rendelték volna be "faragatlan stílusban".

A miniszter eközben lehazugozta a görög belügyminisztert és a román miniszterelnököt, szánalmasnak nevezte a horvát miniszterelnököt, támadta az ENSZ főtitkárát és a német alkancellárt, valamint hazugságkampánnyal vádolta meg az osztrák kancellárt - sorolta a független képviselő.

A DK szerint lehet, hogy ez a viselkedés elfogadható egy futsalpályán, de nem fogadható el az ország külkapcsolataiért felelős minisztertől. Szijjártó Péter az elmúlt években csak egy területen ért el sikert, ez "elsősorban a követhetetlen meggazdagodásáról szól" - jelentette ki Varju László, aki szerint amíg Szijjártó Péter külügyminiszter marad, addig Magyarországnak sem barátai, sem szövetségesei nem lesznek Európában.

RSS