Zalaegerszeg: Stadionok helyett egészségügyre

2015.12.03.
NagyZoltán_ZalamegyeMegdöbbentő, hogy amikor az egészségügy romokban hever, stadionokra költenek milliárdokat. Ezt Nagy Zoltán, a Demokratikus Koalíció megyei képviselője jelentette ki sajtótájékoztatóján. Elmondta: értetlenül áll a zalaegerszegi stadionberuházás előtt is. Miközben az Orbán-kormány stadionokra költ, pénzt von ki az egészségügyből, mutatott rá, s hosszú várólistákról, alulfizetett és túlterhelt orvosokról, ápolókról beszélt. A DK javaslata szerint meg kell reformálni az egészségügyi rendszert, olyat kialakítani, mely biztos alapellátást nyújt, a várólisták csökkenését eredményezi, biztosítja az otthonápolás lehetőségének megteremtését. A szakrendelők fejlesztésével tehermentesíteni kell a fekvőbeteg ellátást és életpályamodellt kell kialakítani az orvosoknak, közölte a politikus. A stadionfejlesztéseket értik, tudatta Nagy Zoltán, hiszen „kell a munka, a zsíros megrendelés a kormányközeli oligarcháknak, de mi lesz a keményen dolgozó kisemberrel?” - kérdezte a képviselő. forrás: zaol.hu