Sajtótájékoztató: Vagyonosodási vizsgálatot indítana a trafiktulajdonosok ellen a DK

2015.12.02.
Varju LászlóA Demokratikus Koalíció (DK) kormányváltás esetén vagyonosodási vizsgálatot indít a "fideszes trafikmutyi" kedvezményezettjeivel, a nemzeti dohányboltok tulajdonosaival szemben - közölte az MTI-vel szerdán a párt alelnöke. Varju László azt mondta, a DK minden trafikkoncessziót nyert cég adataival rendelkezik, mert minden trafiknyertes adatait kiperelte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A Fidesz nem tudja eltitkolni, hogy kiknek juttatta a trafikosok üzleteit, mert a DK minden információnak a birtokában van - jelentette ki. A független képviselő szerint a Fidesz 2013-ban törvénnyel vette el a trafikosok üzleteit, hogy aztán "kénye-kedve szerint" osztogathassa a koncessziós jogokat a saját embereinek, az a tizenkét ember pedig, aki elbírálta a trafikpályázatokat, ma már jól fizető tanácsadói és államtitkári állásokban van. Az adóhivatal átalakításáról szóló jogszabály támogatásával kapcsolatban elmondta, a DK képviselői tévedésből szavaztak igennel, a házelnökhöz és az Országgyűlés jegyzőjéhez fordulnak, hogy változtassák nemre voksukat. (MTI)