DK: Reptérfelújítással fizeti ki Szélest a Fidesz

2015.12.01.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAKiderült, hogy 5 milliárd forint közpénzből újítják fel a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó hévíz-sármelléki repülőteret, amelyhez aztán még 4 milliárd forintból építenek gyorsforgalmi utat. A Fidesz így fizeti ki Szélest a hozzá tartozó médiabirodalom propagandájáért, és a békemenetek szervezéséért. Valószínű volt, hogy Széles előbb gazdagodik az uniós fejlesztési pénzeken, minthogy kikapcsolná a gravitációt, jóllehet az EU-s pénzből felújított reptér birtokában utóbbira már nincs is akkora szükség. A Demokratikus Koalíció szerint még több bizottsági vizsgálat és OLAF-nyomozás várható az Orbán-kormány korrupt működése miatt, hiszen az eddigiek is a fideszesek meggazdagodása miatt indultak meg. A DK figyelmezteti az Orbán-kormányt: Mészáros Lőrinc mai beismerő vallomása és Széles Gábor gazdagodása is úgy végződhet, hogy Magyarországtól vonnak meg EU-s támogatási pénzeket - ahogy az egyébként a miniszterelnök veje elleni OLAF-nyomozás következtében is megtörténhet. A DK a korrupció kormányának bukása után azt a Sokak Magyarországát építené fel, ahol az EU-s források nem a hatalomhoz dörgölőző kevesek gazdagodását, hanem a sokak életének jobbá és könnyebbé tételét szolgálják.

DK Sajtóiroda

(fotó: sarmellek.hu)