Sajtótájékoztató: Orbán cserben hagyta az angliai magyarokat

2015.11.20.
MolnárCsaba_Sajttáj_TerézA Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke az angliai magyarok cserbenhagyásaként értékeli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem szólalt fel a brit miniszterelnök uniós munkavállalókat sújtó tervei ellen. Molnár Csaba pénteken az MTI-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy David Cameron brit miniszterelnök ultimátumszerű javaslatcsomagot terjesztett az Európai Unió elé, amellyel az Angliában dolgozó uniós munkavállalók - így a magyarok - számát is korlátozná. Emellett az érintettek csak 4 év bejelentett, folyamatos munkaviszony után férhetnének hozzá a brit szociális ellátórendszerhez - fejtette ki az EP-képviselő. Az ellenzéki politikus azt mondta, a szomszédos uniós tagországok mindegyike számon kérte ezt a brit kormányfőn, egyedül Orbán Viktor maradt csendben. Szerinte ezt azt jelenti, hogy a miniszterelnök egyetért azzal, hogy Anglia területén egy magyar kevesebbet ér, mint egy angol. Ez több százezer magyar ember nyílt elárulása - fogalmazott Molnár Csaba, felszólítva a kormányfőt, hogy álljon ki az angliai magyarok érdekeiért. (MTI)