Sajtótájékoztató: A pénzbehajtás a BKV-ellenőrök feladata?

2015.11.10.
Gy.NémethErzsébet_20151031A Demokratikus Koalíció (DK) azt kérdezi Tarlós István főpolgármestertől, "ártalmatlanok megfélemlítésével" járó pénzbehajtásra törekednek-e a BKV-ellenőrök a társaság költségeinek előteremtése érdekében. Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője kedden az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hetente hallani olyan történeteket, amikben a BKV ellenőrei érvényes jeggyel és bérlettel utazókat zaklatnak, szabnak ki rájuk büntetéseket vagy lépnek fel velük szemben fenyegetően. A politikus példaként említette azt az esetet, amelyben szerinte a BKV ellenőrei a közelmúltban bérlethamisítás vádjával ártatlanul rabosíttattak a rendőrökkel egy, a haldokló édesapjához siető fiatal orvosnőt. Gy. Németh Erzsébet kiemelte, a sértettől felhatalmazást kaptak arra, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményezzenek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójánál, emellett a DK a történtek tisztázása érdekében parlamenti írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez. Az ellenzéki párt elvárja a főpolgármestertől, hogy az esetet kérje számon Pető Györgyön, a Fővárosi Biztonsági Iroda vezetőjén - tette hozzá a DK budapesti képviselője. (MTI)