Barion Pixel

Debrecen: Varga Zoltán jobbikos-cívisházas mutyit sejt

2015.11.09.
VargaZoltán_DebrecenA Demokratikus Koalíció debreceni képviselője, Varga Zoltán szerint elképesztőnek, mondhatni gazemberségnek tűnik, az önkormányzati tulajdonú Debreceni Vagyonkezelő Zrt. tagvállalata, az önkormányzat ingatlangazdálkodásával foglalkozó Cívis Ház Zrt., és a Jobbik között napvilágra került „biznisz”.   Varga elmondta, a Jobbik országgyűlési képviselője, Kulcsár Gergely, az Országgyűlés Hivatalán keresztül, háromoldalú irodabérleti szerződést kötött a Hatvan u. 6. 1./A, (50 négyzetméteres), valamint a Debrecen, Vásáry I. 4. (212 négyzetméteres) ingatlanokra.   A DK-s politikus úgy tudja: a képviselői irodának bérelt Hatvan u. 6. alatti ingatlan az elmúlt hónapokban irodaként egyetlen pillanatig nem működött, ott valós képviselői tevékenység nem folyt. Ezt igazolja az is, hogy az „iroda” nem beazonosítható, név sincs a kapucsengőn, és a földszinti ingatlan ajtaján sincs kirakva semmi.
Többszöri megkeresésünk alatt egyszer sem volt a bérelt ingatlanban se Kulcsár Gergely, a Jobbik képviselője, se bármely más munkatársa sem. Mint ahogy a Debrecen, Vásáry I. 4. szám alatti ingatlan sem lehet a Jobbik képviselőjének az irodája, hiszen az elmúlt években és jelenleg is, az a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt Debreceni Alapszervezetének irodája.
Varga Zoltán szerint 2011. augusztus 1-től a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt Debreceni Alapszervezete a Cívis Ház Zrt.-től bérelte a hivatkozott ingatlant, a piaci ár töredékéért, 100.-Ft/m2/hó plusz áfa, azaz 22.400.-Ft/hó plusz áfa bérleti díjért, 2011 augusztusától, 2015 év nyaráig!
Azaz, míg a Cívis Ház Zrt. honlapján jelenleg is fellelhető ingatlanok (köztük egy a Vásáry I. utcán található üzlethelység is) átlagos bérleti díja 1000-1200.-Ft/m2/hó között mozog, addig a Jobbik debreceni szervezete felháborító, és érthetetlen módon, hasonló irodáért, évekig 100.-Ft/m2/hó bérleti díjat fizetett csupán. Majd egy „ügyes húzással” már ezt a költséget is sikerült nullázniuk, és ma már az Országgyűlés Hivatalával, az adófizetők pénzéből finanszíroztatják a Jobbik debreceni szervezetének bérleményét.
- fogalmazott a Demokratikus Koalíció debreceni képviselője, aki szerint ha beigazolódik, hogy a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója a Jobbikkal mutyizott, és évekig mélyen ár alatt, a valós bérleti díj tizedéért játszott át számukra irodát, úgy haladéktalanul vissza kell fizetnie a városnak okozott több millió forintos kárt.
Mindezeken túl az Országgyűlés Hivatalához fordulok Kulcsár Gergely képviselő sajátságos ingatlanbérlési/hasznosítási gyakorlatának felülvizsgálata ügyében
- tette hozzá Varga Zoltán. forrás: civishir.hu
RSS