Barion Pixel

Közlemény: A Fidesz becsapta egész Pest megyét

2015.11.01.

ronai sandor

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése pénteki testületi ülésén volt hivatott dönteni a megyei kitüntetésekről. A legnagyobb érdeklődést a Pest Megye Díszpolgára cím váltotta ki, 9 főre összesen 35 jelölés érkezett. A 35 jelölő közül 21 önkormányzat és a DK frakció képviselője, jómagam is Veresegyház polgármesterét, Pásztor Bélát javasoltam a díjra.

Hiába kapta az idén már 50 éve tanácselnök és polgármester toronymagasan a legtöbb jelölést. A fideszes többségű bizottság és testület ezt figyelmen kívül hagyva mást javasolt a díj elnyerésére, azzal az indokkal, hogy a testület fideszes íratlan szabályai felülírják a jelölés feltételeit. Úgy tűnik, hogy a Fidesz nem tudta megbocsájtani Pásztor Bélának, hogy tavaly ősszel is 87%-os vereséget mért fideszes kihívójára, ezért “íratlan szabályok” léptek az írottak helyébe. A díszpolgári cím végső nyertese az a Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekesnő lett, akit leginkább a Fidesz ünnepségek fellépőjeként ismerhetünk.

A DK javaslatának elutasítását követően a Demokratikus Koalíció és a teljes MSZP frakció - tüntetőleg az igazságtalan döntéssel szemben - felállt, és kiment a testületi ülésről.

Rónai Sándor Pest megyei önkormányzati képviselő DK

RSS