Barion Pixel

KÖZLEMÉNY: Diszkontáron ment el az OTP - Már az ország tartalékait éli fel a Fidesz

2015.10.31.

Az Orbán-kormány eladta a magyar állam 5%-os OTP-részesedését. A részvények eladási ára végül 6%-al alacsonyabb volt, mint az azt megelőző nap záróárfolyama, így 5 milliárd forintos kár érte a magyar államot. Ahogy a mértéktelen földeladások, úgy az OTP-részvények gyors eladása is azt a célt szolgálta, hogy a kormány valamiből újra pénzhez jusson.

VarjuLászló_ParlamentiFelszólalás_2015Az idei költségvetést tekintve borítékolható volt, hogy a kormány ki fogja árusítani a nemzeti vagyon bizonyos részeit, hiszen olyan, már tervben lévő luxusberuházásokra nincs még fedezet, mint a 41 milliárd forintba kerülő Nemzeti Olimpiai Központ, vagy a Nemzeti Lovarda. Az Orbán-kormány most azért árusítja ki az állami vagyont, hogy az így szerzett pénzt fenti luxusberuházások kivitelezéséért megint odaadhassa gazdasági hátországa milliárdos oligarcháinak.

A Demokratikus Koalíció szerint a földek és az OTP-részvények eladása azt mutatja, hogy a fideszes korrupció már Magyarország tartalékait éli fel. A DK szerint a fideszes kevesek továbbra is minden lehetséges eszközzel juttatják maguknak a sokak közös vagyonát, legyen szó adóforintokról, állami földekről, ingatlanokról, vagy részvényekről. A DK azt a Sokak Magyarországát építené fel a kormányváltás után, amiben senki sem okozhatna kárt a magyar polgároknak.

Varju László alelnök DK

RSS