Barion Pixel

KÖZLEMÉNY: Még mindig nincsenek bíróság előtt a kitiltottak

2015.10.30.

Colleen Bell magyarországi amerikai nagykövet a Corvinus Egyetemen elmondott beszéde után a Népszabadságnak adott interjújában fokozta az Orbán-kormánnyal szembeni kritikáját. A nagykövet egészen pontosan azt mondta, hogy “a korrupt személyeket állítsák bíróság elé”.

Kerék-Bárczy SzabolcsA kormány már több, mint egy éve titkolja, hogy Vida Ildikón kívül kik azok a személyek, akiket az USA korrupció miatt tiltott ki a területéről. Az amerikai nagykövetnek bizonyára “unortodoxnak” tűnik az a “magyar reform”, hogy a korrupcióban részt vevő, vagy abból hasznot húzó kormányzati tisztviselők továbbra is büntetlenül folytathatják tevékenységüket a Polt Péter vezette ügyészség asszisztálásával. A nagykövet ugyan nem nevezte meg a “korrupt személyeket”, de a DK szerint a bíróságnak célravezető lehetne meghallgatni akár Orbán Viktort, Lázár Jánost, Rogán Antalt, Szijjártó Pétert vagy Mészáros Lőrincet, Simicska Lajost és Garancsi Istvánt is.

A DK szerint az Orbán Viktor vezette maffiakormány Európa szégyenfoltjává tette hazánkat, hiszen ma már az egész világ számára egyértelmű, hogy köztörvényes bűnözők ülhetnek kormányzati pozíciókban. A DK szerint a kormányváltás utáni európai Magyarország független igazságszolgáltatásának kell majd eljárnia a felelősökkel szemben. A DK szerint a Sokak Magyarországa nem épülhet egy olyan korrupt rendszerre, amiben a közhatalmat gyakorló kevesekre nem vonatkoznak a törvények.

Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tag DK

RSS