Barion Pixel

KÖZLEMÉNY: Orbán inkább hálás lehetne Soros Györgynek

2015.10.30.

Nehéz eldönteni, hogy sírni vagy nevetni kell-e azon, hogy Orbán Viktor Soros Györgyöt támadja. A miniszterelnök a szélsőjobb szavazóinak kedveskedve, enyhe antiszemita felhanggal egykori mecénását a nemzetállamok elleni támadóként nevezte meg mai rádióinterjújában. A paranoid jeleket mutató kormányfő azt sugallta, hogy Soros illegális nemzetközi embercsempész-hálózat mögött álló aktivistahálózatot támogat.

Gréczy_SajttájHogy ezt Orbán mivel bizonyítaná, az rejtély, de e szavak hallatán is szeretnénk emlékeztetni a Fidesz szavazóit, hogy Orbán, és a párt számos vezetőjének oxfordi tanulmányait ugyanez a Soros György finanszírozta. Meglehet, a Fidesz nem is nagyon létezne, ha a magyar származású amerikai üzletember 1988-ban nem ad pénzt nekik önképzésre és kapcsolatok építésére.

A DK szerint Soros nem a menekültek iránt megértő magatartásával, hanem a Fidesz korábbi finanszírozásával és erkölcsi-politikai támogatásával vétette a hibát Magyarországgal szemben. De nyilván akkor nem tudhatta, hogy kígyót melenget a keblén.

Gréczy Zsolt szóvivő Demokratikus Koalíció

RSS