Barion Pixel

KÖZLEMÉNY: Elhallgatott amerikai kritika, majd szánalmas magyarázkodás a köztévétől

2015.10.30.

A napokban éles kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. A hírt minden médium megjelentette a köztévé és az MTI kivételével. A köztévé pár napja még fontos hírként számolt be arról, amikor a nagykövet karikás ostort pattogtatott a Hortobágyon, hazánk legnagyobb szövetségesének kritikája azonban nem jelenhetett meg az állami médiában.

Az évente 80 milliárd forintból fenntartott köztévé napi szinten hallgatja el és hamisítja meg a híreket, mindig aszerint, hogy éppen milyen alternatív valóság szolgálja leginkább az Orbán-kormány érdekeit. Nem véletlen, hogy a hírigazgató székébe egy olyan ember ülhetett, akiről már a bíróság is kimondta egy perben, hogy hírhamisító, hiszen különben megjelenhetnének a közmédiában a kormány korrupciós ügyei. Miközben a köztévé elhallgatja a valódi híreket, hazugsásgyárként folyamatosan kormánypárti propagandatartalommal tölti meg műsorát, ahol akár szélhámos álszakértők riogathatnak a menekültügy kapcsán. Ha pedig a közpénzből folytatott pártprogagandát egy ellenzéki párt szóvá teszi, az MTI megtagadja a közlemény kiadását a közmédia jó hírére hivatkozva.

A Demokratikus Koalíció korábbi programpontjához hűen megszüntetné a párttévéként működő köztévét, hiszen az nem a sokak tájékoztatását, hanem a fideszes kevesek hatalmi érdekeit szolgálja - évente 80 milliárd forint közpénzből.

DK sajtóiroda

RSS