Barion Pixel

KÖZLEMÉNY: Lázár és Szijjártó szerint hazánk az EU-nak sem tagállama?

2015.10.29.

Szijjártó Péter még tegnap, Lázár János pedig a mai napon reagált azzal Colleen Bell magyarországi amerikai nagykövet Orbán-kormányt ért kritikáira, hogy hazánk nem az Amerikai Egyesült Államok, hanem az EU tagállama, így az európai szabályoknak kell megfelelnünk.

MolnárCsaba_EP_Sajttáj_20150902E cinikus megállapítás igyekszik elhazudni, hogy nem csak az Egyesült Államok, hanem az Európai Unió is pontosan ugyanezeket a kritikákat fogalmazta meg, és a magyar kormány az európai normáknak és szabályoknak sem tesz eleget. A Colleen Bell által mondott tényszerű kritikák megegyeznek az Európai Parlament által nagy többséggel elfogadott, a magyar kormányt elítélő határozatban foglaltakkal, ahogy szerepelnek az Európai Bizottság állásfoglalásában is.

A Demokratikus Koalíció szerint az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének kritikáit egyetlen magyar kormánypárti politikus sem hagyhatja figyelmen kívül, mert ha az Egyesült Államoknak nem is, az Európai Uniónak teljes jogú tagállama vagyunk. A DK szerint a kérdés már csak az, hogy miként látja ezt Szijjártó Péter vagy Lázár János: tagállama vagyunk-e az Európai Uniónak, valamint szeretnénk-e a továbbiakban is azok maradni?

Molnár Csaba Ügyvezető alelnök EP-képviselő Demokratikus Koalíció

RSS