Barion Pixel

KÖZLEMÉNY: a kormányfő "élményparkja" nem lehet fontosabb milliók egészségénél

2015.10.29.

A Demokratikus Koalíció (DK) elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szülőfalujában új "luxus beruházás" valósul meg, miközben az iskolákban és a kórházakban sanyarú körülmények tapasztalhatók.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön, az MTI-nek elmondta, a DK közérdekű adatigényléssel fordul a Puskás Akadémiához annak kiderítésére, miért kerül 3 milliárd forintba a "3,5 milliárd forint közpénzből készült stadion" mellé tervezett két fűthető futballpálya és egy Makovecz-stílusú kazánház.

Kiemelte, az új beruházás "első ránézésre is húsz-, huszonötszörös túlárazásnak" tűnik, ráadásul miközben "tovább bővül a miniszterelnöki élménypark", addig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) "képtelen befizetni az iskolák gázszámláit, emiatt számos iskolában nincs fűtés".

A DK szóvivője szerint "hasonlóan sanyarú helyzet" tapasztalható a kórházakban is, ahol "szinte bárki megfagyhat, ha a hozzátartozók nem visznek pokrócokat, hősugárzókat".

Az adófizetők pénzét ezért fűthető futballpályák helyett a közszolgáltatások minőségének javítására kellene költeni - hangsúlyozta Gréczy Zsolt.

RSS