Milyenek is vagyunk mi, európai magyarok? Sokszínűek, lelkesek, fiatalosak. Európa a hazánk, Magyarország az otthonunk. Mi, a DK-ban egy szabad, boldog, nyugatos országot akarunk teremteni, ahol európai színvonalon, európai értékek szerint élhetnek a magyar polgárok.

1. A DK 100% demokrácia

A Demokratikus Koalíció egyenlő bánásmódot követel minden embernek származásra, vallásra, nemre és nemi identitásra való tekintet nélkül. A Demokratikus Koalíció Magyarországán mindenkinek csak a képességei szabhatják meg a lehetőségeit, nem pedig fordítva.

2. A DK 100% Köztársaság

A Demokratikus Koalíció legfőbb törekvése egy új, demokratikus jogállam megteremtése, egy valódi, erős Köztársaságé. Egy olyan Magyarországé, ahol nem az oligarchák irányítanak, ahol nem természetes az intézményesített korrupció, ahol nem üldözik a másképp gondolkodókat, a civileket, az értelmiségieket.

3. A DK 100% Európa

A Demokratikus Koalíció egy szabad, boldog, nyugatos országot teremt, ahol európai színvonalon, európai értékek szerint élhetnek a magyar polgárok. Olyan országot, ahol nem elérhetetlen álom a korrekt egészségügyi ellátás, a korszerű oktatás, és nem csupán az árak, hanem a bérek is elérik az európai szintet.

4. A DK 100% tolerancia

Az Orbán-rendszer legelszántabb ellenzékeként harcolunk a parlamenten kívül és belül is . Nem hagyjuk, hogy a középkorba taszítsák vissza az országot, hogy a nőket, a gyerekeket, az LMBTQ csoport tagjait, a más vallásúakat másodrendű állampolgárokként kezeljék. A Demokratikus Koalíció tagjaiként a nyitott, sokszínű, befogadó társadalomban hiszünk.

5. A DK 100% innováció

A Demokratikus Koalíció olyan Magyarországot épít, ami vonzó a nagy cégeknek, a kutatóintézeteknek. Infrastruktúrát, építünk, XXI. századi technológiákat használunk. Nem egy középkori műemléket fogunk kisajátítani, hogy a miniszterelnökünk királyként ülhessen bele. Mi egyetemeket, kórházakat, nagyüzemeket építünk, ami hasznot hoz az országnak, az embereknek pedig a javát szolgálja. Az oktatásnak csak akkor van jövője, ha mindazokat a készséget megtanítjuk gyermekeinkenk, amikkel életük során boldogulni fognak.

6. A DK 100% szolidaritás

Az európai magyarok mindig számíthatnak egymásra. Mi nem hagyjuk az út szélén a rokkantakat, az otthonápolókat, a hajléktalanokat, mi nem választás előtti Erzsébet-utalvány osztogatással intézzük el a nyugdíjasok problémáit. A Demokratikus Koalíció harcol azért, hogy az otthonápolók munkáját törvényben is elismerjék, harcol azért, hogy a fogyatékkal élőknek ne kelljen megalázó felülvizsgálaton részt venniük, kiáll azért, hogy a nyugdíjasoknak egy élet munkája után járjon a méltó és nyugodt időskor.

7. A DK 100% közösség

A Demokratikus Koalíció egy olyan közösség, ami inspirálja az egyéneket, ahol vigyázunk egymásra, ahol nem csupán a pillanatnyi érdekek alakítják a kapcsolatokat. Igazi barátságokra és emberi kapcsolatokra épülő párt vagyunk, a munkánkhoz a legkiválóbb szakemberek teszik hozzá a tudásukat. Mi fogjuk egymás kezét, és egymásra támaszkodunk, egymásnak segítünk, és befogadjuk azokat, akik a magukénak vallják értékeinket.

8. A DK 100% környezetvédelem

A Demokratikus Koalíció európai látásmódjához a környezetvédelem fontossága is szorosan hozzátartozik. A DK megóvja a természetet, a fenntartható fejlődés pártján áll. A Földre mindnyájunk közös kincseként tekintünk, amelyet nem zsákmányolhatunk ki végleg következmények nélkül. A DK támogatja a nap- és a szélenergia használatát, és elkötelezett híve az állatvédelemnek.

9. A DK 100% élet

A Demokratikus Koalíció az élet pártján áll, minden tekintetben. Az egészséghez és az élethez pedig nem csak az európai színvonalú egészségügyi ellátás tartozik. Elengedhetetlen része sport, az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a kikapcsolódás is. A DK úgy gondolja, az európai magyaroknak joguk van az egészséges élethez, és ehhez minden lehetőséget is feltételt meg kell adni nekik. A sportnak nem az ellopott TAO-pénzekről kell szólnia, a kiegyensúlyozott táplálkozás nem lehet a kiváltságosok életmódja, a kikapcsolódást pedig nem csak azok engedhetik meg magukat, akik a NER jachtjain szórakoznak.

10. A DK 100% Magyarország

Milyenek is vagyunk mi, európai magyarok? Sokszínűek, lelkesek, fiatalosak. Európa a hazánk, Magyarország az otthonunk. Nem félünk repülőre ülni, és körbenézni a világban, és elég bátrak vagyunk ahhoz is, hogy hazajöjjünk az országunkba. Hazahozzuk a tudásunkat, a tapasztalatainkat, az álmainkat. Befogadóak vagyunk, tanulunk másoktól, elfogadunk másokat, és együtt dolgozunk közös célunkért, Magyarországért, a köztársaságért.